ניוזלטר: איך להתווכח בלי להפסיד חברים
אפשר לעזור לדרום?
כמו הרבה עסקים אנחנו רוצים לעזור למי שנפגע מהמצב. אז אם אתם מהדרום וצריכים את עזרתנו, או שיש לכם רעיון לעזרה שאנחנו יכולים לתת, תכתבו לנו – כאן או בפייסבוק.
ואם אתם עסק מהדרום שצריך מקום לפגישות או לישיבות במרכז בואו להשתמש בכיתות שלנו באזור הבורסה ללא תשלום.
—————-
ללא תשלום ההרצאה לתושבי הדרום נפתחה לציבור הרחב: פחד קהל: בואו להרצאה מרתקת על ההתפתחות של פחד קהל, על הסיבות שהוא פוגע דווקא באנשים מסויימים, ועל הכלים הקיימים היום לטיפול בו. “בבחירות האחרונות החלטתי להתמודד לראשות עירייה, החלטתי שהגיע הזמן להשתחרר ממה שהגדרתי לעצמי “חוסר מיומנות בדיבור בפני קהל”. והחלטתי לעבור את הקורס אצל גיא.” סגן ראש עיר (למכתב המלא)
“אצלי, החוליה החלשה הייתה, ואני מדגיש *הייתה* נושא הדיבור והתבטאות מול קהל. | להתווכח על המצב ולהישאר חברים אפילו ההפסקה בין שיעורים בקמפוס שלנו נעשו אגרסיביות. כמעט שהתחלתי להתגעגע לימים שפחד-קהל מנע מתלמידים לצעוק (לפעמים מלחמה מפחיתה פחד קהל. תתפלאו) זה על זה. אז בתור מומחה לויכוחים אני רוצה להגיד לכם: איזה סוג של ויכוח יכול בכלל לעבוד היום? בד”כ אני מלמד אנשים להתווכח על עובדות, כי אפשר להגיע לתוצאות וקיימת אפשרות לשכנע. במצב הנוכחי אני רוצה להמליץ לכם את ההיפך: אם אתם רוצים לדבר על המצב בלי לרצות להרוג אחד את השני, תתווכחו על רגשות. למה להתווכח דווקא על רגשות?במצב הנוכחי ויכוח על העובדות לא יעזור, כי העובדות ידועות כולן, ואפילו די מוסכמות: לדוגמה כולם יודעים שחמאס יורה על אזרחים אבל שכיפת ברזל עובדת, כולם יודעים שצה”ל משתדל לפגוע בחמאס אבל שהמון ילדים פלסטינאים נהרגו, וכן הלאה. אז אין מה להתווכח על עובדות. לכן הדבר הנכון הוא לדבר על ההרגשה שלך. זה יכריח את הצד השני להקשיב. זה מאפשר לו להסכים איתך בלי לוותר על העמדות שלו. לדוגמה: המשפט “צריך להיכנס לעזה ולהרוג את כולם” או את “טייסי צה”ל פושעי מלחמה” הוא סיבה טובה ל-UnFriend. אבל “אני פשוט מרגיש חרע עם המצב” או “אני מרגיש שאני מתבייש במה שעשינו” דווקא לא. רוצים לדעת יותר איך להתווכח על רגשות? במאמר המלא יש עוד טיפים. דברו איתנו – 077-8200201 |
גיא יריב – בית הספר לדיבור מול קהל – ביאליק 127 רמת גן (אזור הבורסה) – 077-8200201 – www.guyariv.com |