*עוד* מקומות לתרגל דיבור בפני קהל
מתוך הניוזלטר שלנו (להרשמה לניוזלטר)
לפני כמה חודשים שלחתי לכם רשימה של מקומות בהם אפשר לתרגל דיבור מול קהל.
הרשימה הזו חשובה בגלל שאי אפשר באמת להשתפר כדובר, או להתגבר על פחד קהל, בלי להתנסות מול אנשים.
הרשימה הקודמת (עם המון רעיונות כמו קבוצות מיקוד, מפגשי נטוורקינג ועוד) עזרה להמון אנשים, וחלק מהם גם שלחו לי רעיונות לעוד מקומות שבהם כל אחד יכול לתרגל. המקום שבו ההצעות האלו מתפרסמות הוא הפורום-בוגרים של בית הספר לדיבור מול קהל, וכדאי מאד להצטרף לקבוצה הזו כי כל הזמן מתפרסמים בה רעיונות נוספים.:
בתי אבותזה קצת עצוב להגיד, אבל לדיירים בבתי אבות לפעמים מאד משעמם, וההנהלה שמחה להעסיק אותם ולכן מוכנה לקבל כמעט כל מרצה.
לדברי בוגרים שלי שהופיעו בהם, היתרון של בתי אבות הוא בקהל מאד אוהד ולא שיפוטי, ולכן הם התאימו במיוחד לבעלי פחד קהל חריף. הם ממליצים פשוט להתקשר ולהתעניין שם כבר יפנו אותך. ומומלץ לא להופיע במחלקה הסיעודית.
בטיוליםמתברר שכשיוצאים לטייל בקבוצה, לירושלים, לברצלונה או לנחל בגולן, זה דווקא די נחמד אם מישהו יכול לספר קצת על הדרך.
מה שבוגרים שלי המליצו זה פשוט להיכנס לפני הנסיעה לכמה דקות לויקיפדיה ולמצוא כמה דברים מעניינים לספר על המסלול.
לדבריהם בפעם הראשונה החברים קצת מופתעים, אבל מהר מאד הקבוצה כבר מתחילה לצפות להסברים ולבקש אותם.
“פרלמנטים”לא רק בארץ נהדרת. בהרבה בתי קפה נפגשות מדי שישי בצהרים קבוצות של חברים לשיחות על עניינים שברומו של עולם. אמנם צריך להיות מוזמן לקבוצה כזו, אבל אם תבדקו בין החברים שלכם, סביר שלפחות אחד מהם משתתף בקבוצה כזו ואם ‘במקרה’ תעברו בסביבה בשישי בצהרים ישמח לצרף אותכם.
כמה ממשתתפי פורום הדיבייט שלנו אמרו שהם התחילו בפרלמנט כדי לאזור אומץ ולהגיע לדיבייט ‘אמיתי’.
חנויות ‘למטייל’בסניפי ‘למטייל’ מתקיימות על בסיס קבוע הרצאות על יעדים שונים בעולם. רוב המרצים הם חבר’ה שחזרו מטיול-שאחרי-צבא ומשתפים את המאזינים שלהם בתמונות וסיפורים מהטיול.
רוב הבוגרים שלנו שהירצו ב’למטייל’ היו כמובן חבר’ה צעירים, אבל למדה אצלי לפני שנה פסיכולוגית שלקחה את הילדים לטיול מסביב לעולם ונעשתה מרצה מבוקשת…
מפגשי הועדאנשים שנמנעים מדיבור מול קהל הרבה פעמים לא יכולים להגן על האינטרסים שלהם (או של ילדיהם). והגעה למפגשי ועד היא מקום טוב לתרגל מול קהל ולהשיג דברים חשובים.
– ועד בית: בכל בניין יש ועד שמתכנס מדי פעם, וכל דייר בבניין (כולל שוכרים) יכול להשתתף. סביר שבבניין יש דברים שלא מוצאים חן בעיניכם, אם תציגו אותם אולי הם אפילו יתוקנו!
– ועד יישוב: אם אינכם גרים בבניין ייתכן שאתם חיים ביישוב שיש לו ועד. בדקו מתי הפגישה הקרובה וחפשו משהו להציע או להתלונן…
– ועד הורים: אם יש לכם ילדים בבית ספר או בגן, בדקו מתי ועד הכיתה מתכנס ובואו למפגש. תוכלו אפילו לנצל את פתיחת השנה להפוך לחלק מהוועד בעצמכם.
אירועים משפחתייםבניוזלטר הקודם כתבתי על ארוחות משפחתיות ועל ישיבות צוות שוטפות בעבודה. אבל גם בבית וגם בעבודה יש הרבה הזדמנויות חגיגיות – ימי הולדת, הרמת כוסית לחג, אירועי פרישה וכד’ ובכל אחד מהם מצופה מהמשתתפים להגיד משהו לכבוד המאורע. נכון שאירועים כאלו לא באים כל יום, אבל ברגע שמתחילים למפות אותם, מגלים שלפחות פעם בחודש יש אירוע כזה. ואגב, גם אירועים עצובים כמו אזכרות ולוויות, לא עלינו, הם מקומות בהם מצופה מהמשתתפים להתבטא.
בלימודיםישנן תוכניות לימוד שמאפשרות גם לתלמידים להתבטא, וצריך לדעת לבחור אותן או למצוא דרך להתבטא בתוכניות רגילות.
יש מסלולי לימוד בהם דיבור מול קהל הוא חלק מתוכנית, למשל MBA או קורס מורי דרך. במסלולים אחרים מעודדים דיון קבוצתי – למשל בלימודי עבודה סוציאלית וקואצ’ינג. יש גם מסלולים אחרים בהם מדברים אפילו פחות – לדוגמה ברוב התארים הראשונים נדרש להציג רק 2-3 סמינריונים. אבל גם שם מרצים יאפשרו לתלמיד להציג חומר ב-10 דקות הראשונות של השיעור. רק צריך לבקש.
ועדות הכנסתמתברר שכל אחד יכול לבוא ולדבר בכנסת. אמנם לא במליאה, אבל כן בוועדות. לשם כך צריך להיכנס לאתר הכנסת ולהסתכל על יומן הישיבות של ועדות הכנסת השונות.
יועץ מס שלמד אצלנו והופיע שם כמה פעמים מסביר שזה די פשוט: אם מתוכנן דיון בנושא שאתם רוצים לתרום לו (או להפריע לו), תוכלו לפנות ליו”ר הועדה ולבקש להיות מוזמנים, ואם הנושא אינו עמוס מדי או נפיץ מדי רוב הסיכויים שתיענו בחיוב.
כמו שהבטחתי: הרשימה הקודמת עם עוד מקומות פשוטים להופיע בהם מול קהל
באו לתרגל דיבור מול קהל איתנו. כל חודש.
|