
כתיבת נאומים : איך אנחנו כותבים נאום
כדי לקבל נאום טוב, צריך להקדיש תשומת לב לתהליך כתיבת הנאום ולהגדרת המטרות שלו (להסבר איך אנחנו מתארגנים לכתיבת נאום).
לאחר הפגישה עם הלקוח והגדרת מטרות הנאום אנו ממשיכים לבניית שלד הנאוום
3. בניית שלד
בשלב הראשון אנחנו בונים את המסגרת הכללית של הנאום. ישנן מסגרות שונות המתאימות לסוגים שונים של נאומים: לברכה בחתונה או בר-מצווה אידיאלי להשתמש במבנה של ‘סיפור-לקוח-חזון’ שאותו פיתחנו אצלנו. למצגת עסקית אנחנו ממליצים להשתמש בכלל 10-20-30 המפורסם של גיא קוואסקי, ולנאומים פוליטיים יש את המסגרת הקלאסית של ‘אתוס-פאתוס-לוגוס-פאתוס-אתוס’. אם זה נשמע לכם כמו קללות זה בסדר, אנחנו יודעים איך לעשות את זה מעניין וברור.
לתוך המסגרת אנחנו מארגנים את הנקודות העיקריות שצריכות לעבור. חשוב מאד לבחור נכון את סדר הטיעונים, כיוון שמאד קל להתחיל עם נושא חשוב אך מורכב ואז לאבד את הקהל. גם אורך הנאום חשוב כי לפעמים ייתכן שהנאום יופרע או שחלק מהקהל ייכנס אחרי הפתיחה או ייצא לפני הסיום.
כאשר הנאום מוכן אנחנו שולחים אותו למזמין להערות, וברגע שהוא מאשר את השלד נכנסים לעבודה האמיתית.
4. כתיבת הנאום
הקסם האמיתי, והעבודה הקשה באמת של כתיבת הנאום מתחילה לאחר שהשלד אושר. אנחנו מכניסים עומק ותוכן לתוך השלד, והופכים את ראשי הפרקים לנאום מלא ועשיר.
בשלב הזה נשתמש בדוגמאות ובסיפורים ששמענו מהמזמין בראיון ההיכרות, ואם הצלחנו להגיע להיכרות מספיקה איתו גם ננסח את הנאום בהתאם לאוצר המילים ולהתנסחות שלו.
את הטיוטה הראשונה של הנאום הכתוב אנחנו שולחים למזמין להתייחסות. כמעט תמיד יש הערות לשינוי, ואנחנו מעודדים את לקוחותינו לשחק עם הנאום, לתרגל אותו, לרשום לעצמו הערות.
אחרי סבב או שניים נוספים של טיוטות הנאום יהיה מושלם.
בשלב הבא: איך להתכונן לקראת הנאום.
למידע נוסף ותיאום פגישה התקשרו עכשיו 077-8200201