4 טיפים איך לקבל משוב ולהתמודד עם ביקורת
כחלק מהקורס לדיבור מול קהל אנחנו מקבלים כמויות גדולות של ביקורת מפורטת ובונה, וצריכים להפיק ממנה את המקסימום. מחוץ לקורס נקבל הרבה פחות משוב, ולכן יהיה חשוב עוד יותר להפיק ממנו את המקסימום. הנה הכללים לשידרוג היכולת להתמודד עם ביקורת (מכל סוג, לא רק על נאומים) בצורה מושכלת ובונה.
1.דאג לקבל את המשוב בהקדם
רצוי לבקש את המשוב מיד לאחר הנאום, ואם לא אז סמוך ככל האפשר. זה ישפר מאד את האיכות והעושר של המשוב כי נותן המשוב ייזכור יותר פרטים ויוכל להסביר את עצמו יותר טוב. בנוסף היכולת שלך להפיק לקחים ולבנות שינוי משתפרת.
2.כתוב את המשוב
מומלץ לבקש את המשוב עם מחברת ועט (רצוי המחברת של הקורס) ביד. כתיבה תגרום לביקורת לשבת על דף במקום שהביקורת תשב לך על הלב, כך אפשר להתמודד איתה ביעילות ומבלי להיפגע. הכתיבה גם יוצרת ריחוק מסויים וכך מאפשרת להסתכל על המשוב אח”כ באור קר יותר. אם הרגשת שהמשוב נוגע בנקודות חשובות אז סכם לעצמך (ולנותן המשוב, אם זה חשוב לו) מה אתה מקבל ומהן מסקנותיך.
בנוסף, כתיבה גורמת לנותן המשוב להתייחס לעצמו ואליך יותר במקצועיות. יש משהו במישהו שרושם לעצמו נקודות מדבריך שמכריח כל אחד, במיוחד את מי שנותן ביקורת, לחשוב יותר ברצינות על דבריו.
3.הפוך את הביקורת לבונה
במקום להתגונן רגשית ומילולית על ידי מאמץ להסביר (=לתרץ) עדיף לבקש הצעות לשיפור. הייה פתוח לקבל ביקורת, היא לטובתך. כך תוכל להשתפר.
זה חשוב אם נותן המשוב ‘מורח’ אותך בביקורת חיובית מדי שלהרגשתך נמנעת מלהתייחס לבעיות. ייתכן שהסיבה לכך היא שהוא חושש שתכעס עליו או תיפגע ממנו. בקשת הצעות לשיפור תיתן לו דרך נוחה לציין בעיות, אבל להתמקד בפתרונות.
זה חשוב עוד יותר אם נותן המשוב קוטל אותך. בקשת הצעות לשיפור מחייבת אותו לחשוב איך הוא היה פותר את הבעיה, מכריחה אותו להיות ריאלי בציפיות שלו, ולרוב גם תהפוך את הטון שלו ליותר קונסטרוקטיבי.
4.טפל קודם בביקורות שחוזרות על עצמן
בדוק את התנהגותך בגילוי לב: אם ביקורת מסויימת חוזרת על עצמה כמה פעמים, נסה לברר עם עצמך מהן הסיבות להתנהגויות עליהן קיבלת משוב. ייתכן מאד שיש כאן אזור נוחות שקשה לצאת ממנו או הרגל שקשה להיגמל ממנו.
במקרה כזה כדאי לך לבנות תוכנית לשיפור אותה בעיה, ולפעמים כדאי גם לפנות לעזרה מקצועית, למשל מסגל בית הספר.