טיפ: איך לסכם ככה שאנשים יקשיבו (ויזכרו)
אז הנה הטיפ המנצח שלכם לסיכום שהקהל מרים את הראש וזוכר, והוא מגיע אליכם באדיבותה של המורה שלי (וכנראה גם שלכם) למתמטיקה מכיתה יו”ד וי”א.
זוכרים אותה?
לשלי קראו לה דורינה – לשלכם בשם אחר – והיא היתה מדברת ומדברת, וכותבת, ומוכיחה, ומתישה ומעייפת – במיוחד בשיעורי הצהרים. אבל לקראת סוף השיעור כשכולנו היינו עם הראש על השולחן, היא היתה אומרת את שתי מילות הקסם שגרמו לכולם להרים ראש. מה היא אמרה? היא אמרה פשוט ” ועכשיו, שיעורי בית”.
וכולנו התעוררנו, והרמנו ראש, וגם לקחנו עט ורשמנו (שזה סימן מאד טוב, כשמדברים מול קהל) ולא ידענו שהיא משתמשת בטכניקה בסיסית של הופעה מול קהל שנקראת ‘קריאה לפעולה’.
למה זה עובד?
קריאה לפעולה עובדת כמו קסם, גם כשהקהל שלכם לא ישנוני. אם תקפידו לשלב בסיכום שלכם בקשה או הוראה מפורשת, הקהל שלגם ירגיש שעכשיו הגענו לתכלס ושלהקשבה עכשיו יש ערך מעשי.
אבל זה לא הכל: אחת הסיבות שהרמתם ראש והקשבתם פתאום היא שכולם מסביבכם הרימו ראש והקשיבו. כלומר הטלת משימות יוצרת דינמיקה שבה אפילו אם רק חלק מהקהל מגביר עירנות, הוא משדר לכל שאר הקהל להגביר עירנות.
כמובן שהטכניקה הזו משיגה לכם עוד משהו אפילו יותר חשוב מאשר הקשבה בסוף- היא תגרום לאנשים לעשות בשבילכם יותר. כי אם אתם לא מבקשים מהם, איך הם יכולים לדעת מה לעשות?
אם תקפידו בכל פעם שאתם מדברים להודיע לקהל שלכם מה אתם תכל’ס רוצים ממנו, הוא ירים ראש ויקשיב לכם, אפילו כשתהיו משעממים כמו המורה למתמטיקה.
אז איך לעשות את זה בחיים האמיתיים?
רובנו לא מלמדים מתמטיקה ולא יכולים להטיל שיעורי בית. אבל אנחנו עדיין יכולים להשתמש בטכניקה הזאת שבשפה המקצועית נקראת ‘קריאה לפעולה’ והיא יכולה לבוא באלף דרכים:
הכלל שאני מלמד בקורסים שלי הוא “אף פעם אל תרד מהבמה מבלי לבקש מהקהל משהו“. פשוט תתרגלו בסוף הדברים שלכם א. להרים את הקול, ב. לסכם את מה שאמרתם ו-ג. להגיד מה אתם רוצים הלאה.
מה שאתם מבקשים או דורשים תלוי במעמד שלכם ביחס לקהל. ברור שאם אתם מנהלים אתם יכולים פשוט להטיל משימות. לעומת זאת אם אתם עובדים תצטרכו לבקש (לא לדרוש) מהקולגות או מהבוסים לעשות את מה שאתם מציעים.
דוגמאות נוספות: אם אתם מעבירים מצגת עסקית תבקשו מהלקוחות לקנות, או לקחת לתקופת ניסיון, או להשקיע בעסק שלכם. ואם אתם מטיפים בבית כנסת (או כנסיה, או מסגד, או אפילו בסניף השומר-הצעיר או ‘שומרי-משקל’) תבקשו מהקהל שלכם להקפיד על מצווה או עקרון מוסרי. ואם אתם רוצים רעיון קריאה לפעולה שתתאים לכם? אז פשוט תבקשו.
אגב, בקורסים המתקדמים יותר שלנו, אני מלמד איך לבנות את כל האסטרטגיה של הנאום לפי הקריאה לפעולה שתבוא בסוף.
ועכשיו – מה אתם צריכים לעשות
אז בפעם הבאה שאתם מול קהל – בישיבה בעבודה או בכל מקום אחר – תחשבו מראש מה אתם רוצים להשיג לפני שאתם מתחילים לדבר, ואז בסוף תבקשו את זה.
ואם אתם לא בטוחים שזה יצליח לכם, או שאתם רוצים עוד הסבר על הטכניקה, אז פשוט תצטרפו לאחד הקורסים שלנו. הטלפון הוא 077-8200201, והזמן להתקשר הוא עכשיו.