
מתי כן להעביר מצגת
למאמרים נוספים בנושא תכנון, הכנה והעברה של מצגות
ישנם המון מקרים שבהם מצגת יכולה להתאים, אבל ישנם מקרים שבהם רק מצגת תתאים. מקרים שבהם ניסיון להעביר את המסר בלי פאוורפוינט ומקרן פשוט לא יעבוד. אלו המקרים שבהם בשימוש נכון המצגת משיגה את אפקט ה’וואו’. הנה ארבעה מקרים כאלו:
1. כשיש לך המון אינפורמציה ומעט זמן
מצגת מאפשרת לך להעביר מסר לקהל דרך העיניים והאוזניים בו זמנית, ולכן עוזרת כאשר יש כמות גדולה של מידע. בנוסף, מצגת עוזרת לארגן את המידע וכך מסייעת לקהל להתמודד עם כמות גדולה של נתונים.
2. כשיש חשיבות למידע גרפי
במקרים שבהם יש צורך להציג מידע חזותי, אין שום תחליף למצגת. לדוגמה ישנם דברים שקשה לתאר במילים- תהליך ייצור, התפלגות לקוחות, דו”חות כספיים – ולכן עדיף להציג אותם בעזרת תרשים, גרף או טבלה. עוד יותר מכך, ישנם דברים שפשוט אי אפשר לתאר במילים – קולקציית אופנה, פיזור גיאוגרפי של בוחרים, מראה של פיגעו התאבדות – ולכן חייבים להשתמש בתמונות.
3. כאשר צריך להעביר מסר אחיד פעמים רבות
זוכרים את הסרט ‘אמת מטרידה’ של אל גור? זה בעצם סרט על מצגת שגור מעביר כבר עשרים שנה. מצגת טובה במיוחד, אולי בגלל שהיא הועברה כל כך הרבה פעמים ושוייפה בכזו יסודיות. כאשר המסר צריך לעבור באופן זהה (כמעט) כל פעם, מצגת נותנת את ההאחדה הזו. גם מבחינת יחס מאמץ/תועלת שווה להשקיע במצגת איכותית אם עושים בה שימוש פעמים רבות. לדוגמה המרצים המתנדבים שלנו תמיד יגיעו עם מצגת קבועה כדי להבטיח תוצאה אחידה.
4. כאשר הקהל לא יכול לרשום
בכנסים גדולים, שבהם לקהל אין כלי כתיבה מצגת תעזור לו להבין ולזכור, ואם הוא יוכל להוריד אותה אח”כ מהאינטרנט הוא יוכל לזכור עוד יותר טוב. גם כאשר אנחנו מנסים למכור משהו לקהל שלא תכנן לראות אותנו, או כאשר אנחנו מצטרפים לפגישה שבה המשתתפים לא רוצים לכתוב, המצגת חוסכת לקהל את הצורך לכתוב.