משוב לעיצוב מצגת מקצועית
כחלק מתהליך למידה של פרזנטציה אפקטיבית, חשוב להכיר את התקלות השכיחות בעיצוב מצגות. אחד התהליכים שאנחנו עושים בקורס העברת מצגות זה לעבור ביחד על הטיוטות שהתלמידים מכינים וללמוד מהתהליך.
הנה דוגמה לתהליך שאותו עשתה דוברת מתחום הכספים שנדרשה להציג לאירגון שלה ניתוח של תקציבי הפירסום. יש לה תובנות חזקות מאד לגבי עלויות הפירסום בכלים ישנים וחדשים, והמצגת נועדה להעביר אותם באופן מרוכז בתוך 5 דקות של דיון.
מומלץ לכל מי שרוצה להכין מצגת להסתכל קודם על המצגת המצורפת, לרשום לעצמכם הערות והצעות ורק אז להסתכל על ההערות שלנו. חשוב להדגיש שההערות כאן מיועדות להעלות את המצגת בשתי רמות: מהתחלתית למצגת אפקטיבית. כדי להגיע לרמות גבוהות יותר יהיה צריך עוד 2-4 סבבי משוב, אבל הכלל שלנו בבית הספר הוא לבנות את התהליך בהדרגה. גם כך כפי שתראו יש הרבה עבודה על המצגת. אבל רק מעבודה לומדים!
יתרונות המצגת: פשטות, עקביות, גודל וויזואליות
כל הכבוד על ההתחלה המהירה, ובתור טיוטה ראשונה זה לגמרי סביר. יש כמובן הרבה עבודה, אבל נתחיל בדברים הטובים במצגת:
- טקסט מינימליסטי ברוב השקפים. יהיה לקהל קל לעקוב אחרי המסר ולדוברת קל להיעזר בו כדי לשמור על רצף המצגת
- עקביות בעיצוב: הטקסט בפונט אחיד, עיצוב אחיד וברוב השקפים גם בגודל אחיד. זה מונע הסחת ומקל על העין והקהל להתרכז בעיקר שהוא התוכן.
- יש גרפיקה גדולה ברוב השקפים- זהו אומר שהם מעניינים לעין והקהל יכול להנות מהם.
- שקף 5 כולל מידע חשוב ורלוונטי שלא רק עוזר להבין את מצב הפירסום בשוק, אלא גם מוכיח שלדוברת יש ידע מעשי מהעולם האמיתי.
הדברים במצגת שצריך לשפר
הדבר ההראשון והכי חשוב הוא שלא ברורה מטרת המצגת, ומכך נגזר שהיא לא תהיה מאד אפקטיבית בלהשיג תוצאות. לדוגמה, כרגע המצגת מסתיימת במילים ‘תודה על ההקשבה’ שכמובן משדרים לקהל שלא נדרש ממנו כלום. לכן מומלץ להתחיל בלחשוב על קריאה לפעולה ולייצר שקף סיום שמכוון את הקהל לפעול. מאותו רגע יהיה קל יותר לכוון שאת שאר המצגת להבין את המסר.
השלב הבא הוא לוודא שהמבנה של המצגת תומך בקריאה לפעולה. לדוגמה, אם המטרה היא לשכנע את המאזינים לפרסם דיגיטלית באמצעות משפיענים אז כדאי שהנושא יקבל יותר מאשר שקף יחיד. לחילופין, אם המטרה היא לשכנע להוריד השקעה בפירסום מסורתי אז חשוב שזה יהיה המסר בשקפים האחרונים ולא לבזבז זמן על נושא המשפיענים.
ברגע שיש לנו את התוכן מאורגן, צריך לשדרג את הגרפיקה כדי להעצים את המסר. כרגע שקף 5 הוא חזק, שקף 6 הוא מגניב ויוצר אווירה, אבל שאר השקפים כלליים מאד ולא אומרים כלום. צריך גרפיקה שתעביר את המסר כי אחרת הדוברת תהיה חייבת להסביר הכל בעצמה (וזה יגזול זמן וקשב. שאין מהם הרבה!). לדוגמה, כדי שהקהל יבין מהו פירסום דיגיטלי מסורתי הדוברת תידרש להסביר מושגים בסיסיים כגון באנרים ותוצאות חיפוש. ייקח לפחות דקה ואולי שתיים להסביר את המושגים האלו מה שישאיר 2-3 דקות לכל שאר התוכן. עדיף להראות את הדברים האלו על המסך במקום לבזבז עליהם מילים.
הדבר האחרון שצריך לעשות בשלב הזה הוא לחזק את השיווק העצמי: הנה 4 שאלות שהשקף האחרון (והראשון) צריך לענות עליהן:
- מי הדובר/ת?
- מה הקשר שלך לנושא?
- למה אנחנו אמורים לקחת ברצינות את הדברים שלך?
- מה את רוצה מאיתנו?
ברגע שהדברים האלו סגורים, אפשר להעלות טיוטה שניה כדי להגיע למצגת שתייצר הרצאה עוצמתית באמת.
תָג:מצגות, משוב, פאוורפוינט שיווק, פרזנטציה