קורס למהנדסים בחממת היצירתיות במוטורולה ישראל
לגרום למהנדסי הפיתוח לדבר ולהיפתח בקורס מרוכז במסגרת חממת היצירתיות של מוטורולה-סולושנז בישראל
מוטרולה סולושנז דרשו מאיתנו את אחד הקורסים הכי תובעניים, מתאגרים ויסודיים שאיזהשהו אירגון ביקש מאיתנו: 25 מפגשים קבוצתיים, שלושה מדריכים, עברית ואנגלית ואירוע סיום כאירוע דיבייט של בוגרי התוכנית מול הנהלת החברה. אין הרבה אירגונים שמשקיעים כל כך הרבה בעובדים שלהם. אבל זה הקטע של חממת היצירתיות של מוטורולה!
חממת היצירתיות היא הסיירת של מרכז הפיתוח הישראלי ועושה את הדברים היצירתיים והמוזרים שמביאים פתרונות לבעיות בלתי אפשריות. המהנדסים והמדענים במרכז חייבים להציג בעיות מורכבות ופתרונות מורכבים עוד יותר ללקוחות מתחום הצבא, הבטחון והטכנולוגיה בישראל ובעולם. הרבה פעמים המצגות שלהם משפיעות על עשרות ומאות מיליוני דולרים – ולפעמים גם על חיי אדם וביטחון לאומי. בקיצור, חשוב שהם ידעו להציג עמדה היטב!
אירוע סיום: דיבייט אירגוני מול ההנהלה הבכירה
כאירגון יצירתי במיוחד, החממה החליטה שאירוע הסיום יהיה דיבייט של משתתפי התוכנית בנוכחות הנהלת החברה. המטרה היתה כפולה: גם לייצר לחץ על המשתתפים כדי לדמות את הקושי ב’עולם האמיתי’. גם לחשוף להנהלת החברה את פעילות המרכז וגם לייצר שיח פנים-ארגוני מעמיק יותר שיתרום לפתרון בעיות אירגוניות.
הנושא שהוחלט עליו לדיבייט היה בעד ונגד מעבר של מרכז הפיתוח מהמיקום שלו באיירפורט סיטי למיקום חדש במרכז תל אביב. הנהלת החברה התלבטה רבות באותו נושא בתקופה ההיא, והיה לה חשוב לשמוע את מגוון הדעות של העובדים. דיבייט היה דרך מצויינת להביא את העובדים להציג את דעותיהם- בעד ונגד – בצורה מנומקת.
בסיום האירוע מנהל מרכז הפיתוח אמר להם שלא רק שהדיבייט היה מרתק, אלא שהם בהחלט הולכים לשנות את תוכנית המעבר בעקבות הנקודות שעלו!
החלוקה להרצאה אחת ושלושה מפגשי תירגול
כדי לשמור את התקציב נמוך מוטורלה פיצלו את הלמידה להרצאה לחוד ולמפגשי תירגול לחוד. את ההרצאות העביר גיא יריב בעצמו במרוכז לכל העובדים באולם גדול, ואז מפגשי התירגול התקיימו שלוש פעמים בשבוע עם שלושה מדריכים נפרדים.
בדרך זו כל עובד יכל למצוא את הזמן המתאים לו בשבוע, וגם מי שהחסיר מפגש יכל להשלים עם קבוצה מקבילה.