“אני חושב שהקורס שלך הוא הקורס הכי אפקטיבי לפחד קהל והתמודדות עימו. אני שמח שבחרתי את הקורס שלך ולדעתי אתה עושה עבודת קודש, כי יש הרבה כמונו בעולם שמחפשים הזדמנות שכזו. “
לפני שנה בדיוק הייתי בהרצאה של פרופ’ דן אריאלי, הפסיכולוג הנודע, בנושא של דחיינות (למה אנחנו לא עושים דברים שאנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות). הנושא הזה מאד עניין אותי כי כמו כל אחד גם לי לפעמים קשה לצאת לריצה בבוקר או לכתוב מאמר לספר, אבל עוד יותר מזה הוא עניין אותי כי דחיינות היא אחת הבעיות הגדולות של אנשים שרוצים ללמוד לדבר מול קהל.
מה שאריאלי מסביר זה שדחיינות היא מלחמה קבועה בין הטווח הקצר לטווח הארוך, למשל בין הרצון שלי לראות טלוויזיה לידיעה שלי כמה חשוב להתעמל או בין הרצון בשוקולד לעומת השאיפה לדיאטה. כמובן שאנשים שנמנעים מדיבור מול קהל מכירים את התופעה היטב – תמיד יש להם סיבה לדחות בשבוע או לבקש ממישהו אחר גם כשברור שהקריירה תוכל להרוויח המון מעמידה מול קהל.
אחרי ההרצאה התכתבנו (אנחנו חברים בפייסבוק) על תופעת ‘אחרי החגים’ והגעתי למסקנה שהימנעות מדיבור מול קהל היא למעשה שתי בעיות נפרדות, עם פתרונות נפרדים.
דחיינות בלדבר מול קהל
כאן הבעיה היא הימנעות פשוטה, שבה אנשים נמנעים מלנצל הזדמנויות גם אם יש להן ערך רב, או ממציאים תירוצים כדי להתחמק מביצוע מטלות אפילו במחיר יקר. שתי דוגמאות: כלכלנית שמגיעה לישיבות עם שני סלולריים, וכשתורה לדבר מגיע היא מחייגת מאחד לשני ואז ‘מתנצלת’ שיש לה שיחה דחופה, וסטודנט למשפטים שלא היה מסוגל להציג עבודה ונכשל בסמינריון. למזלו סדנה אצלנו פתרה לו את הבעיה.
הפתרון: לקחת את עצמנו בידיים, כל הזמן. ישנם כמה פתרונות לטווח קצר שאני מלמד בקורס, למשל בניוזלטר הקודם הראיתי איך כעס יכול לנצח פחד, ואני גם ממליץ על מציאת פרטנר ש’יכריח’ אותנו. אבל בגדול זה צריך להיות מאמץ רצוף וקבוע, שבו עלינו להזכיר לעצמנו כל הזמן לא לוותר. החדשות הטובות הן שכמו בדיאטה ואימון גופני, כשמתאמנים במשהו הרבה הוא נהיה פחות קשה (אלא אם אתם במעגל היזון של ביקורת שלילית שגורמת להגברת לחץ וכך לפגיעה בנאום, שאז תירגול ללא תמיכה לא עוזר כלל).
דחיינות בללמוד לדבר מול קהל
לכאורה, אמור להיות פתרון פשוט להימנעות ודחיינות בלרכוש כלים למזער את הפחד קהל, וכך למנוע את הסיבה לדחיינות וההימנעות. הפתרונות לפחד קהל קיימים, וחלקם די אפקטיביים. אני כמובן קצת מוטה כי אני מכיר מקרוב את הרקורד המצויין של הקורסים שלנו, אבל כפי שכתבתי בניוזלטרים בעבר, גם פסיכולוגים ותרופותיכולים לתת תשובה לא רעה בכלל. לדוגמה, למדה בקורס שלנו סוכנת מכירות שדחתה שלוש פעמים הצעה לקידום (ובכל פעם היא נרשמה לקורס וביטלה) כי דרשו ממנה להעביר ישיבות צוות. היום, דרך אגב, היא הפכה לקריינית באירועי החברה. באמת.
אז למה אנשים לא נכנסים לקורס או טיפול?
א. סקפטיות. כמו בפרסומות להתקרחות, אנשים עם פחד קהל לא מאמינים שיש פתרון יעיל ואפקטיבי לפחד קהל. וכמו בפרסומות, הם נשארים קרחים מכאן ומכאן. זו כמובן הסיבה שאנחנו נותנים התחייבות של 100% ליעילות הקורס.
ב. פחד. טיפול יעיל בפחד קהל מחייב דיבור מול קהל, קצת כמו שטיפול בכאב שיניים מחייב ללכת לרופא שיניים שיכאיב לנו. ולכן אנשים דוחים את מה שטוב להם.
הפתרון: לקחת את עצמנו בידיים , פעם אחת ולתמיד. הצד החיובי בדחיינות של ‘אחרי החגים’ הוא בזה שכאשר אחרי החגים מגיע, אנחנו צריכים לקחת את עצמנו בידיים. ומה שקורה אז זה שלפרק זמן קצר אנחנו מרגישים יותר מוטיבציה ונחישות להשלים דברים שדחינו הרבה זמן. אז מהבחינה הזו, עכשיו הזמן לשים סוף לדחיינות, להתמודד אחת ולתמיד עם הפחד קהל, וללמוד איך לדבר היטב. אז היכנסו עכשיו לאתר שלנו והירשמו לקורס המתאים, ואם אתם לא יודעים איזה פשוט צרו קשר ואנחנו נקיים איתכם שיחת איבחון חינם כדי לראות מה הפתרון המתאים לכם.
אז די לדחיינות. אחרי החגים הגיע. הירשמו לקורס עכשיו.
חייגו 077-8200201
קורס רגיל לעמידה מול קהל
קורס פרימיום לעמידה מול קהל
קורס יעיל ואינטנסיבי שייאפשר לכם לדבר מול כל קהל בכל מצב. שיעורי בוקר או ערב