המבנה הוא אחת המיומנויות החשובות ביותר שבאמצעותן ניתן לשלוט בדיון. מבנה הנאום מסייע לקהל, מסייע לדיון ומסייע לך. בשיעור המצורף נלמד את חשיבות המבנה, בעמוד הבא של השיעור נלמד איך להבנות נאום, ובעמוד השלישי נראה דוגמה למבנה של נאום על המתות חסד.
לחלק ב’ של השיעור- הסבר כיצד לארגן ולהבנות נאום ,
לחלק ג’ של השיעור- דוגמה למבנה של נאום ·
מבנה מסייע לקהל
המטרה הסופית של נאום היא לשכנע את הקהל. למרות שקהל זה הוא אינטליגנטי והוא מוקסם מהנושאים המועלים, בדרך כלל הוא לא יהיה מסוגל לזכור את פרטי הדיון- או את נאומך- חמש דקות לאחר סיומו. מבנה ברור, לעומת זאת, מסייע לך לשמור על נאומך בראשו של הקהל. המבנה גם עוזר לקהל להתחבר לנאום: כאשר בפתיחה אתה מסביר מה הולך הליות, אז כאשר התוכן מגיע הקהל כבר ‘מוכן’. כמו כן המבנה עוזר לקהל להבין טוב יותר את הנאום, בגלל שהמבנה נותן מסגרת והקשר לחלקים השונים וכך ברור מה מתחבר למה. לבסוף, מבנה עוזר במקרה של תקלה בנאום (פשלה שלך או בעיה חיצונית) בכך שהוא מגביל את התקלה לחלק אחד של הנאום ומונע ממנה לפגוע בחלקים אחרים.
מבנה מסייע לדיון
המבנה כופה משמעת על הדיון ועל הנואמים. אם כל דובר מעביר רק מערכת לא סגורה (אפילו תהיה מצוינת) של טיעונים בלתי מסודרים, הדיון יהיה מבולגן. הוא אולי יעסוק בנושאים חשובים אך העימות בין הרעיונות לא יהיה מובן, קשה יהיה להחליט מה נכון ומה לא, ולא יושג שום דבר. באמצעות השימוש במערכת מובנית של נקודות, קל יותר לעקוב אחר טיעונך ולהכניס אותו למסגרת הדיון הכללי. הדיון יפיק תועלת מבהירות זו והדוברים האחרים לא יהיו מסוגלים להימלט מההתעלמות מנקודותיך החזקות ביותר אם הן מאופיינות כהלכה ועוקבים אחריהן כיאות. כמו כן, מבנה מחזק את עבודת הצוות: אם הדובר הראשון קובע שלושה נושאים עיקריים לסדר היום, לדוגמא, שאר הדוברים יכולים להשתמש בנקודות אלו.
מבנה מסייע לך
המבנה מסייע לך במספר דרכים: אם יש לך נאום מובנה היטב, לא תאבד את קו המחשבה ולא תיגמר לך התנופה. אתה תמיד יודע לאן נאומך הולך. אתה יודע שאתה צריך להמשיך לנקודה הבאה או לסיכומך. חשיבתו של כל אדם מתייבשת לעיתים, ואז שבע דקות יכולות להשתרע לנצח. אם הנקודות שלך מאורגנות הן מספקות לך ציוני דרך ואתה יכול להמשיך ולדון בתוכן.
הוא כופה על האחרים לטפל במה שאמרת ומבהיר את הטיעונים שהצגת בדיון. כמו כן המבנה כופה עליך לנתח באופן הדוק יותר. על מנת שיהיו לך שלוש נקודות, אתה צריך לרכז את הדיון בשלושה נושאים עיקריים, כשעל ידי כך אתה כופה עליו סדר מסוים. כמו כן הוא מסייע לעיתוי ולגמישות.