אסרטיביות במשפחה
למה אסרטיביות במשפחה היא חשובה:
זה קריטי לחינוך הילדים, וכמו כן יש לדעת ולנהל מערכת יחסים זוגית ממקום חיובי ולא ביקורתי. כך ניתן להניע ולתמוך בקרובים אלינו לפעולה, בכדי להגשים מטרות ויעדים משותפים.
למה אסרטיביות במשפחה היא דבר לא קל:
ישנן שתי בעיות מרכזיות :
- לרוב אנו פועלים בדפוסי תקשורת מוכרות, וחושבים שנצפה מראש את התגובה היות ואנחנו מכירים את האדם שמולנו “כל כך טוב”.
- הבעיה השנייה והגדולה ביותר, היא שעם האנשים הקרובים אלינו ביותר, קשה לנו לעשות הפרדה בין הרגשות שלנו לרציונליות ולעובדות. לכן, פעמים רבות אנחנו נותנים לרגש להשתלט עלינו ולא פועלים בהיגיון.
טכניקות יעודיות ליישום במשפחה:
- מטרה משותפת- על מנת להיות אפקטיבי עם בני אדם בכלל, ובני משפחתה בפרט, כדאי להדגיש בפני הצד השני שאנחנו בצד שלו, ושיש לנו מטרות משותפות. *אם מתקשים למצוא אותן, אנחנו תמיד יכולים לעלות לראיה רחבה יותר- “כדי שיהיה לנו טוב יותר”, “כדי לחזק את המשפחה”, “כדי לחזק אחד את השני” וכו’. כדאי לנו להשתמש הרבה במילה- “אנחנו” או “ביחד”.
- כבוד- אם ניזכר בכך, שקרובי משפחתנו הם האהובים ביותר והחשובים ביותר, אז נבין שזה המקום החשוב ביותר שיתחשבו בנו ויכבדו אותנו, גם עבורנו. נסו לחשוב כמה כואב זה לקבל חוסר התחשבות או זלזול מההורים שלנו, מבן הזוג, או מאחד הילדים שלנו. עלינו להתחשב ולכבד את הקרובים אלינו תמיד.
- תשומת לב- לפעמים דווקא בשיחות עם הקרובים שלנו, אנחנו מרשים לעצמנו לא לתת תשומת לב מספקת. לפעמים, בגלל ש”הם יבינו אותנו, אנחנו עייפים עכשיו”, או שלוקחים את הצד השני כמובן מאליו, או סתם בגלל שדיברנו כבר על נושא כלשהו בעבר, ולא הגענו לתוצאות. עלינו לזהות היכן אנו שוגים, לתקן, ולתת את מירב תשומת הלב לקרובינו.
- דאגה- אם יקרה לנו משהו, וההורים שלנו, בני הזוג או הילדים שלנו לא יביעו דאגה, מה נרגיש? כמה זה יפגע בנו? הרבה מאוד, נכון?- דאגה היא ביטוי לאהבה! זכרו זאת.
- תשבוחות ומחמאות- כמה כיף זה לקבל חיזוק או מחמאה משאנשים האהובים עלינו ביותר! עלינו להיות נדיבים במחמאות וחיזוקים כמה שיותר.
טכניקה אסרטיביות כללית ליישום במשפחה ובקרובים – לחץ כאן
להרשמה
לקורס
אסרטיביות בשילוב עם תת-מודע- לחץ כאן