בתיגבור השבוע: תירגול דיבור מול קהל + הדרכה על ניהול שאלות מהקהל
התיגבור השבוע יכלול הזדמנות להתנסות בדיבור מול קהל יחד עם חונכות פרטנית לכל משתתף, ותירגול קבוצתי בדיבור מול קהל ‘אמיתי’. בנוסף מחזור ינואר מתחיל ללמוד שאלות מהקהל ולכן יקבל הזדמנות להתאמן ולתרגל דיבור מול קהל עם שאלות.
כמובן שגם נושא הגברת הביטחון והורדת החרדה מדיבור מול קהל יקבלו דגש רב. נטפל בהעלמת סימפטומים של חרדה וביכולת לתפקד היטב במצבי לחץ מול קהל.
על מה נעבוד השבוע?
- מחזרו פברואר: מתחיל להגיע למפגשים לקראת פתיחת הקורס שלנו, וילמד טכניקות בסיסיות של דיבור מול קהל : נלמד לבנות ראשי פרקים מושכים, פתיחות שובות לב וסיכומים שייזכרו. בנוסף, נתמודד עם אתגרים בלתי צפויים ונעבוד על שליטה בסימפטומים שעלולים לצוץ במהלך ההרצאה.
- קבוצת ינואר: עוברת לרמה הבאה – ניהול שאלות מהקהל! הם כבר הכינו מערך שיעור משלהם ועכשיו נלמד איך להציג אותו בצורה הטובה ביותר. נתאמן על תשובות חכמות לשאלות קשות ונלמד איך לשמור על שליטה גם בסיטואציות לא צפויות
שלב ראשון: חונכות אישית וליווי פרטני
החונכים שלנו יושבים עם התלמידים בקבוצה אינטימית (ואם צריך אז גם ב-1-על-1!) ועובדים עם כל תלמיד על מה שהוא צריך כדי לעשות את הצעד הבא. בין אם מדובר במישהו שיצא מוקדם משיעור ורוצה להשלים חוסרים, או מישהי שיש לה מצגת גדולה בעבודה והיא רוצה מישהו מקצועי שייתן מבט, או שמדובר בטכניקות שנלמדו בשיעור ולא יושבות טוב – החונכים שלנו יכולים לעזור בכל דבר.
החונכים לא רק ילמדו את החומר אלא גם יתאמנו, יתרגלו וייתנו לכם משוב, במסגרת הקבוצה הקטנה (או ב-1-על-1), ואם צריך הם יכולים לתרגל אותכם שוב ושוב. יש הרבה גמישות כי הפעילות היא ב-1-על-1.
שלב שני: תירגול קבוצתי מול קהל ‘אמיתי’
לאחר שהתירגול הפרטני הסתיים בהצלחה עוברים לשלב הבא: מתאספים ביחד כל התלמידים וכל החונכים לקבוצה מלאה ועושים תירגול מול קהל רציני. בתירגול תקבלו משוב מחונכים נוספים ובכירים יותר – מעין ‘חוות דעת שניה’ – שיתנו לכם עוד משוב על התירגול ה’אמיתי’ וכלים נוספים.
אם צריך תוכלו לחזור לשבת עם החונך ה’פרטי’ שלכם על כל בעיה, קושי או סימפטום שקפץ בתירגול הקבוצתי ודורש ליטוש נוסף.
שלב אחרון: להפוך לחונך בעצמך
בסוף הקורס, כעבור 6-8 שבועות, כל תלמיד שסיים בהצלחה מקבל הזמנה לסדנת חונכים ללא תשלום (!) שאחריה הוא יכול לבוא בעצמו ולהתנדב כחונך למחזורים הבאים.
למה הבוגרים שלנו – חלקם אנשים מאד עסוקים – עושים את זה בהתנדבות? בגלל כמה שזה מקדם אותם לרמה הבאה- אף אחד לא יודע לדבר מול קהל טוב יותר מאלו שמלמדים איך לדבר. בגלל שהדרך הכי טובה ללמוד משהו היא ללמד אותו, ובגלל שהדרך הכי טובה לחזק את עצמך היא לדחוף אחרים קדימה!