מהו דיבייט ואיפה עושים את זה בישראל?
דיבייט הוא ‘ספורט’ שבמסגרתו קבוצות יריבות מתחרות בכושר הנאום בעד ונגד נושא שנוי במחלוקת. הדיבייט מפתח כושר נאום ובטחון עצמי, ומלמד איך להתווכח בצורה מכובדת ועדיין לנצח.
בישראל פועל רק מועדון דיבייט אחד הפתוח לציבור הרחב (קיימים מועדוני דיבייט סגורים לבתי ספר תיכוניים וכמה מוסדות אקדמיים) במסגרת בית הספר לדיבור מול קהל.
המועדון נפגש פעם בשבועיים בימי ד’ בשעה 18:00, בנוסף מתקיים דיבייט ראווה מדי חודש בפורום הבוגרים של בית הספר ביום א’ הראשון של החודש.
הרשמה למועדון דיבייט
להסבר על חוקי הדיבייט
למה לעסוק בדיבייט
דיבייט בונה אצל המשתתפים כושר התבטאות בעל פה, המגובה בביטחון עצמי ויכולת דיבור בלחץ זמן. בנוסף, מסייעת הפעילות בפיתוח הבחנה בין עיקר וטפל, כושר ניתוח וחשיבה ביקורתית ? מיומנויות שהן חשובות לכל אקדמאי ואיש מקצוע.
בנוסף דיבייט יכול להיות חלק חשוב מתוכנית התגברות על חרדת קהל, ובמיוחד בהשלמת המעבר לפיתוח היכולת להנות מהפעילות.
למידע נוסף על יתרונות העיסוק בדיבייט
דיבייט תחרותי (לסטודנטים באוניברסיטאות בלבד)
דיבייטינג, כפי שהוא נהוג באוניברסיטאות בארץ ובעולם, הוא ספורט אינטלקטואלי המאתגר קבוצות יריבות לשכנע קהל לתמוך או להתנגד להצעה מסוימת (למשל הקמת בית משפט לחוקה או שידורי טלוויזיה מבתי משפט). “חוקי המשחק”של הדיבייט נותנים לכל דובר פרק זמן קצוב לנאום, לרוב חמש או שבע דקות, מסגרתו עליו לשכנע את הקהל והשופטים. אחריו עולה נציג הקבוצה היריבה, שתפקידו להציג טיעונים נגדיים ולהפריך את טיעוני היריב.
לאחר שכל הדוברים הציגו את הטיעונים שלהם והפריכו את היריב, השופטים והקהל בוחרים את המנצח, ונותנים משוב לכל המשתתפים כיצד להשתפר.
תחרויות דיבייט
במסגרת פעילות הדיבייט בישראל מתקיימות מספר תחרויות ברחבי הארץ. חלקן מיועדות רק למגזרים מסויימים (כגון סטודנטים, תיכוניסטים וכד’) וחלק פתוחות לציבור הרחב. רוב התחרויות הן בעברית, אבל בכל שנה מתקיימות גם תחרויות באנגלית, שהן לרוב ברמה גבוהה יותר. מועדון הדיבייט של ביה”ס לדיבור מול קהל שולח משתתפים המעוניינים בכך להתחרות בתחרויות פתוחות