אימון וטיפול פסיכולוגי לחרדה חברתית וחרדת קהל
מתי צריך הכנה אישית לקראת קורס דיבור מול קהל?
חלק מהנרשים לקורסי פחד קהל סובלים חגם מחרדה חברתית, דהיינו פחד מפני פעולות בעלות אופי חברתי. במצב זה פחד הקהל הוא משני לחרדה החברתית ולכן קודם כל יש לטפל באופן אינדבדואלי בחרדה החברתית ורק לאחר מכן לטפל בפחד קהל. בהקשר זה, יש לציין, שבפחד קהל לא ניתן לטפל במסגרת הקליניקה מהסיבה הפשוטה שהטיפול מצריך חשיפות לקהל (כפי שנעשה בקורס). יש לי נסיון רב בטיפול בחרדה חברתית והגישה הטיפולית שלי היא לרוב קוגניטיבית התנהגותית, כלומר הבנה של דפוסי החשיבה והרגשות המעוררים ומעצימים את החרדה ושינוי שלהם, זאת במקביל לחשיפות למצבים מעוררי חרדה.
פונים אחרים אשר סובלים מפחד קהל אך לא מחרדה חברתית מוכללת עלולים להרגיש שאינם מוכנים עדיין להתמודדות עם הקורס וזקוקים להכנה מקדימה. במצבים אילו ההסתכלות היא בעיקר על אותן מחשבות שמעוררות את פחד הקהל, לימוד ויישום של טכניקות הרגעה שונות והעצמה לקראת הקורס. לרוב מדובר בשתיים עד שלוש פגישות ולאחריהן הקורס.
איך נראה טיפול אישי לפחד קהל וחרדה חברתית?
מפגש בודד (הכנה לקורס)
המפגש מתקיים בחדר שקט ונמשך שעה, ובמהלכו לומדים טכניקות רגשיות שיעזרו לעבור את השיעור הראשון (מכאן והלאה הדרך קלה יותר). בין היתר לומדים תרגילי נשימה, לומדים איך לחשוב לפני נאום ראשון ומקבלים הסבר על מהלך המפגש הראשון וההתמודדות בו.
סדרת מפגשים (טיפול בחרדה חברתית)
כאן מקיימים סידרה של מפגשים כאלו, שבכל אחד מהם לומדים טכניקות איך לשלוט ברגשות ולהפחית את הפחד. בין היתר רוכשים תבניות חשיבה לטיפול בביקורת עצמית ומחשבות שליליות, לומדים תרגילי נשימה והרפיה כדי לטפל בסימפטומים של הפחד, ובמקרים חריפים גם עושים תרגילי דמיון מודרך.