
טיפים לאיפור לקראת הופעה בטלוויזיה – לגברים
בשיתוף עלית אשכנזי, קוסמטיקאית פרא רפואית מנוסה, ומאפרת מדופלמת 050-7558360
מאמר זה יוצא מנקודת הנחה שגברים לא אוהבים להתאפר ולא יודעים להתאפר. הסיבה היא שביום-יום איפור הוא פעולה נשית, וגברים רואים בזה התחפשות והסתתרות, וזה מאד לא גברי. גם אותם גברים שכן מתאפרים ושמטפחים את עצמם יותר מדי, כגון מיקי בוגנים ושלומי סרנגה מקרינים… עזבו, לא רוצה תביעות דיבה. הבנתם את הרעיון. | סדנה: איך לעבור מסך בטלוויזיה |
אבל בטלוויזיה הכללים אחרים- מי שמגיע לא מאופר לא עולה לשידור כי אף תוכנית לא רוצה משתתפים שנראים כמו זומבים. גם סידרה של השפלות שספגו גברים שלא שמרו על עצמם (ע”ע ההפסד של פרס, שסירב להסתיר שקיות מתחת לעיניים לנתניהו בעימות ביניהם ב-96 או הניצחון של ג’ון קנדי על ריצ’רד ניקסון שסירב להתגלח לפני השידור) לימדה לקח צורב.
לכן, כיום כל מי שמופיע בטלוויזיה מופיע מאופר, ואלו שרוצים להשיג ייתרון תחרותי צריכים להבין יותר באיך להיראות ומאיזה טעויות להימנע. כאמור, ישנם 4 מרכיבים בצילום שמחייבים אותנו להתאפר:
- אור חזק שחושף פגמים שלא רואים בדרך כלל
- צילום מאד מקרוב, חושף הרבה דברים
- חימום גורם להזעה שגורמת לברק באור ומסנוורת את המצלמה
- פגמים קטנים במבנה הגולגלות בולטים יותר בצילום בגלל שהוא דו-מימדי
ראיון ברחוב, במשרד או באירוע ציבורי
לפעמים הטלוויזיה תופסת אותך ללא תכנון מוקדם – בתור ‘האיש ברחוב’, או משתתף באירוע או כבעל מקצוע , או אפילו, לא עלינו, כחשוד מובא להארכת מעצר. במקרים אלו כמובן אין מה לדבר על איפור ולכן צריך להסתדר בלי.
- לבקש מהצלם להימנע מקלוז-אפ, אפילו לבקש להיות מצולם יחד עם המראיין כך שזה מרחוק יחסית
- לבקש מסננים במצלמה (הצלם יידע מה זה, ויש סיכוי טוב שיש לו)
הופעה בתוכנית טלוויזיה
רוב התוכניות מצולמות באולפן שאתה מגיע אליו ולא הוא אליך. בכל האולפנים יש מאפרות והתפקיד שלהן לגרום לך להיראות טוב. הבעיה היא שיש להן עוד המון ‘קליינטים’ חוץ ממך ולרוב יהיה להן רק כמה דקות איתך. בעבודה נכונה אפשר לגרום לזמן הזה להיות יותר אפקטיבי. אז הנה כמה טיפים לעבודה עם המאפרת של האולפן:
- תקשיב למאפרת– היא מבינה יותר ממך ובמילא היא תדע מה לעשות.
- ניקיון – לפני שאתה מגיע אליה תדאג לשטוף פנים היטב. אם אין ברירה גם בשירותים של האולפן עם הסבון ידיים שלהם, אבל רצוי לבקש ממנה סבון יותר סביר.
- מייק אפ – דבר ראשון המאפרת תשים עליך מייק-אפ. זה סוג של קרם (לפעמים דווקא נוזל), כיסוי בסיסי לעור הפנים, שגורם לפנים להיות חלקות ומסתיר פגמים כמו כתמים, צלקות, וגם נמשים או כתובות קעקע קטנות.
- דגש לשזופים – להתאים צבע מייק אפ של הפנים גם לצבע הצוואר והחזה במיוחד בקיץ כאשר יש הבדל בגוון השיזוף. באופן כללי לא כדאי להגיע עם ‘מחשוף’ ועדיף לבוא עם עניבה או חולצה מכופתרת.
- פודרה – על המייק-אפ ישימו לך פודרה. הרבה, הרבה פודרה. זו אבקה שמקבעת את המיק אפ וגורמת לעור לא להבריק (חשוב במיוחד מול מצלמות חמות). כמות הפודרה ששמים בטלוויזיה היא עצומה ביחס למה שאפילו בחורות שמות ביום-יום, ואפילו ככה צריך לחדש את הפודרה כל כמה זמן – לרוב יעשו זאת כל הפסקת פירסומות.
- סומק – לא כולם צריכים. יש אנשים שעם מייק-אפ ופודרה בלבד נראים מאד חיוורים. לרוב המאפרת של האולפן היא הכי מקצועית בנושא (יותר מאשר חברה שלך או אמא או דודה), אבל אם אתה מופיע הרבה כדאי לבדוק מראש עם איש מקצוע.
- שפתון – גברים מאד לא אוהבים, אבל כאשר יש על הפנים מייק אפ ופודרה אז הרבה פעמים יהיה צורך גם בשפתון. אין צורך לשים משהו בוהק או חזק, אפשר להסתפק במשהו שהוא בצבע הטבעי.
- גבות – אין זמן באולפן להפריד אם אתה חד-גבה או לעצב, אבל המאפרת בהחלט יכולה לוודא שהן לפחות מיושרות ולא קופצות. אם היא לא, אפשר להזכיר לה.
- שיער – דווקא כאן הרבה פעמים אתה מכיר את התסרוקת שיותר נוחה לך, ולכן למרות שהמאפרת תסרק אותך היא בהחלט תאפשר לך להסתרק לבד.
- קרחת – להתייחס כמו חלק מהפנים – גם מייק אפ וגם פודרה, כי זה מאד בולט
- זקן – אין הרבה מה לעשות באולפן תדאג להגיע עם הגילוח שאיתו אתה רוצה להצטלם, ורצוי לחדש אותו אם הגילוח האחרון היה לפני כמה שעות.
מה לעשות ביום לפני נצילום
אם ידוע לך מראש על מועד הצילומים יש כמה צעדים פשוטים שאפשר לנקוט בהם כדי לשפר את ההופעה, אפילו בטווח של 24 שעות. במקרה כזה חשוב להקפיד על הבאים:
- שינה – לישון טוב כדי לא להגיע עם שקיות בעיניים. שינה גם משפרת את מירקם העור וגורמת לעור להיראות חי יותר.
- גילוח – רצוי להתגלח כמה שיותר קרוב לצילום עצמו, גילוח קרוב וצמוד בשני הכיוונים. רצוי להתגלח עם להב חדש כדי לא ליצור אדמומיות,
- קרם פנים – אין מה לעשות – זה עובד. מומלץ לא להתקמצן ולקנות קרם נורמלי (אל תקחו קרם גוף או קרם ידיים מהבית).
- שיזוף – לא להישרף בשמש.
- לא לשתות כמות גודלה של אלכוהול ב-24 שעות לפני כי הוא מייבש את העור. להיזהר גם בקפאין.
מתי לגשת לקוסמטיאית
אם אתה ממש רוצה לשפר את ההופעה – בין אם כי היא חשובה, או כי המצב שלך מחייב זאת, או כי אתה מאד לחוץ, טיפול אצל קוסמטיקאית יכול בהחלט לגרום לך להיראות טוב יותר.
- מי צריך – גברים שסובלים מפצעונים או ‘שחורים’, גברים בעלי עור שמן.
- מי יכול – מי שצריך סידור גבות ל’חד-גבתיים’, (וגם למי שלחוץ ורוצה משהו מרגיע…).
- מתי לבוא – יום לפני, לא ברגע האחרון כי לפעמים הטיפול גורם אדמומיות שלוקח לה כמה שעות לעבור. מצד שני גם לא לבוא יותר מיומיים לפני, כי ההשפעה פגה.
מתי לגשת למאפרת
במקרים מיוחדים קוסמטיקאית לא תספיק וצריך ללכת גם למאפרת מיוחדת שתוכל להשקיע ולהשיג תוצאות שאין זמן וציוד להשיג באולפן.
- מי חייב – מי שיש לו פצעים, צלקות, כתמים נמשים, נימים בולטים בפנים (‘קופרוז’), אנשים שאין להם סימטריה בפנים.
- מי צריך – אנשים עם חלק בגודל חריג בפנים – עיניים קטנות מדי או בולטות מדי, אף גדול או לא ישר.
- מי יכול – אנשי עסקים חשובים, מנהלים שצריכים רושם מיוחד, או מישהו שההופעה מאד חשובה לו.
- מתי לבוא – ממש לפני הצילום (שעה-שעתיים). אם מדובר בסשן צילומים ארוך, שיחייב שינויים ותיקונים כדאי מאד להביא את המאפרת למקום הצילום.
בהצלחהעלית אשכנזי
קוסמטיקאית פרא רפואית מנוסה
ומאפרת מדופלמת
מתמחה בהסרת שיער ללא כאב בטכנולוגית SHR
050-7558360