איך להתלבש להופעה מול קהל – טיפים לגברים
מאת קרן זרקא, מעצבת אופנה ומייסדת רשת החנויות אנה-K, ובוגרת הקורס לדיבור מול קהל מחזור ינואר 2009.
בהמשך למאמר הקודם על איך להתלבש לעמידה מול קהל ישנם כמה טיפים קטנים וחשובים הפונים לגברים בלבד. חשוב להבין שלא צריך להיות המטרוסקסואל החדש בשביל להקפיד על הגיינה ואסתטיקה בסיסית. אלא אם כן אתה ג’ורג’ קלוני – תחסוך מהסביבה זיפים פרועים. שיער פרוע וטי שירט מהוהה יעבדו בהופעה מול קהל שבה שרים ולא נואמים. גם אם תפקידך הוא מהפחות מעונבים ישנם מספר כללים בסיסיים עליהם כדאי להקפיד. | סדנה: איך לעבור מסך בטלוויזיה |
דגשים כלליים
נעליים: כפות רגליים – עמוק בתוך נעליים סגורות נקיות ואיכותיות. כמו בכל דבר – עדיף להשקיע בזוג איכותי שייעודו הוא לעבודה ונשאר מוקפד. שוב, ממש כמו הוצאה עסקית. נעליים, למרות שנוטים להזניחם מתוך הנחה שהן אי שם למטה, הן בהרבה מקרים, אחד המרכיבים החשובים ברושם ראשוני. מטאפורית, אולי כך אתה נתפס כמי שיודע (או לא) לאן אתה הולך ומאיפה אתה בא.
חשוב להדגשי כי סניקרס, כולל היקרות והאופנתיות ביותר, אינן מתאימות לאירועים פורמליים ולדיבור מול קהל ויש צורך לכן לדאוג לנעליים מכובדות ורשמיות יותר, ובצבע חום או שחור בלבד. הגרביים חייבות להיות כהות ואסור להן להיות לבנות. אולם בעשור האחרון נוצרה אופנה של גברים הבוחרים בגרביים מצויירים (דיסני וכד’) כדרך לשחרר רמז של הומור מתחת לחזות הרשמית. עשה זאת רק אם אתה יודע שכל שאר ההופעה שלך תהיה מאד-מאד מוקפדת.
מכנסיים: בעבר הכלל היה מאד פשוט, שגברים צריכים מכנסיים מחוייטים בצבע חום, שחור או כחול-כהה. פה דווקא המודרניות הקלה על חיי הגברים – מכנסי הכותנה (chino) וחולצת כותנה T מסוג פולו הפכו לבוש לגיטימי ומרשים – כמובן במידה והם במידה ובאורך הנכונים ומאיכות סבירה ומעלה. לגבי ג’ינס- הוא מתקבל על הדעת בתפקידים שבאים לשדר נינוחות ובלתי אמצעיות. הוא יתקבל בברכה גם בתפקידי קריאייטיב. בתפקיד שדורש הקרנת סמכותיות עדיף להמנע מג’ינס אלא אם כן מדובר במורה או מרצה – שאז קהל היעד מאופיין תמיד בלבוש יומיומי ואז גם הקשר הוא לא פעם בלתי אמצעי.
חגורה: תואמת לצבע הנעליים – למראה מוקפד ומסודר. רצוי להימנע מאבזמים גדולים וצעקניים.
חולצה: כאן החיים של הגברים פשוטים בהרבה מאלו של הנשים – חולצות מכופתרות לגברים מאד דומות זו לזו וקשה לעשות טעויות. אם תרצה להוסיף נגיעה מקורית אפשר ללבוש את החולצות המכופתרות שעליהן הדפס, אולם כדאי להיזהר כי רבים מההדפסים מתאימים יותר לשישי בערב מאשר למצגת עסקית. בקיץ אפשר בהחלט ללכת עם חולצה מכופתרת קצרה, כל עוד בעיות ההזעה בשליטה. שני דגשים לגבי חולצות: קודם כל חשוב שהחולצה תהיה בתוך המכנסיים, ושנית חשוב לא להחזיק שום דבר בכיס של החולצה, במיוחד לא עטים.
דגשים להופעה פורמלית
במידה וקוד הלבוש הוא מחמיר רצוי להשקיע בחליפה איכותית. אנשים שחיים את קוד הלבוש הזה, בוסים או לקוחות, מבחינים על נקל בלבוש זול, שעבורם יקרין חוסר מקצועיות ולוזריות. אין לזלזל בהשקעה בחליפה ובנעליים טובות. לא פעם תמצא שזו השקעה שנושאת תשואה די בקלות.
עניבה פחות מקובלת בישראל אם כי ישנם מקומות או אירועים בהם היא נחוצה. במקרה כזה הקפד לקשור את העניבה כמו שצריך כך שהשפיץ שלה מכסה בחלקו את אבזם החוגרה, והקשר שלה הדוק אך לא חונק, וזכור שכשאתה מדבר מול קהל הצורך לשחרר את הגרון משמעותי. כמו כן, קשירה לא נכונה גורמת לעניבה להיות ארוכה מדי ואז היא נראית מתדלדלת, או קצרה מדי ואז היא נראית ילדותית. אם אינך יודע לקשור את העניבה קיימת הטכניקה הצברית של להחזיק אותה קשורה ואז ללבוש לפשוט אותה מעל הצוואר, אבל כדי לשמור עליה ישרה לאורך זמן כדאי להשקיע כמה דקות וללמוד לקשור אותה בעצמך.
ז’אקט או בלייזר – חשוב להשקיע בז’אקט אחד טוב, ולכן יקר, כיוון שהוא ישמש אותך לשנים קדימה. לפיכך עליו להיות בצבע סולידי (שחור, אפור, כחול כהה) וללא הדפסים או דוגמאות כיוון שכל צבע אחר (ירוק, תכלת, חום) הוא אופנה של עונה אחת ולא יוכל לשמש אותך מעבר לזה. חשוב מאד לתרגל את עצמך בדיבור מול קהל בחנות לפני שאתה קונה, כדי לראות שכל הדברים שאתה צריך לעשות על הבמה – למשל לכתוב על לוח או להדגים מוצר – ניתנים לעשיה בנוחות עם הז’אקט ללא פרימה בשרוולים או פקיעה של הביטנה. רוב הסיכויים שהכיסים של הזא’קט יגיעו תפורים – רצוי שתשאיר אותם כך ולא תתחיל להשתמש בהם כדי לשמור חפצים, כיוון שהדבר פוגע במראה שלהם.
טיפוח אישי נלווה
דגש חשוב לגבי הזעה: בזמן דיבור מול קהל, במיוחד אם הוא כרוך בתנועה או שהוא תחת אור זרקורים, קיימת נטיה להזעת יתר. לכן חשוב להקפיד במיוחד על שימוש מוגבר בדיאודורנט ולשקול גופיית כותנה מתחת לחולצה. בניגוד להיגיון הרגיל שלנו שבו ככל שיותר חם נלבש פחות, כאשר יש לנו בעיית הזעה צריך שכבה עבה יותר לספיגת הזיעה.
אסתטיקה: גילוח- להקפיד להגיע מגולח, גם אם הופעה בערב מחייבת גילוח נוסף באותו יום בעימות הטלוויזיוני בין קנדי לניקסון ניתן היה לראות בבירור את הזיפים של ניקסון, והדבר יצר רושם של עייפות והזנחה. אם אתה עומד להופיע בטלויזיה תצטרך להתאפר, ואולי כדאי לך להסתכל במאמר בנושא איפור לגברים להופעה בטלוויזיה. שיער מוקפד – תספורת כל שלושה שבועות זה זמן סביר. פנים נקיות. כפות ידיים הגייניות. כן, לרוב רואים את זה גם ממרחק…