טיעונים בעד שימוש בסמים ממריצים בספורט
- אי אפשר להפריד חומרים טבעיים וחומרים לא טבעיים
כיום, אתלטים מכל הסוגים משתמשים בכל מיני תוספים דיאטטיים, טיפולים רפואיים וציוד חדשני כדי לשפר את ביצועיהם. אין שום דבר טבעי בלקיחת ויטמינים, בלבישת חליפות לייקרה, בדיאטות, בתרופות ובעזרים טכנולוגיים. כל אלה נותנים יתרון מלאכותי לאלה היכולים להרשות זאת לעצמם. מכיוון שאין דרך ברורה להבחין בין עזרים משפרי ביצוע לגיטימיים לאלה המלאכותיים, הם כולם צריכים להיות מורשים.
- חייבים להשוות את תנאי המשחק
כיום, חשדות לשימוש בסמים מקיפים כל סוג ספורט וכל אתלט מצליח, האתלטים שלא משתמשים בסמים משפרי ביצוע רואים עצמם כנחותים. קיימים סמים שלא ניתנים לזיהוי ולבדיקה, ובכל מקרה, הקדמה הטכנולוגית והכימית מבטיחה שהרמאים תמיד יקדימו את הבודקים וכשהאחרונים ילמדו לזהות סוג מסוים של ממריץ, יפתחו המדענים ממריץ אחר שלא ניתן לזיהוי וחוזר חלילה. לגליזציה של סמים ממריצים תסיר כל חוסר וודאות ותיתן לכל האתלטים הזדמנות שווה להתחרות.
- הישגיות – יותר מהר, יותר רחוק, יותר גבוה
זו הסיסמה של האולימפיאדה, זה גם מה שמביא צופים אל היציעים. הספורט הפך לסוג של הופעה שבו הקהל דורש מהאתלטים להמשיך ולשבור שיאים. אם שימוש בסמים גורם לשיאים להישבר, עוזר לאתלטים בכל הענפים להיות חזקים יותר ומהנים יותר לצפייה, מדוע עלינו למנוע מהציבור את ההנאה הזו, במיוחד כשהאתלטים מבקשים לתת לקהל תמורה מלאה לכספו?
- שיקול כלכלי
השעיות כתוצאה משימוש בממריצים נכשלות פעם אחר פעם במבחן התוצאה בביהמ”ש. הבסיס החוקי לבדיקת שימוש בממריצים ולהשעיה משתמעת לאלו הנמצאים אשמים בשימוש כזה, הינו פתוח לערעור על בסיס פלישה לפרטיות ועל בסיס מדעי. רשויות הספורט נלחמות לשווא ולעתים קרובות מפסידות במשפטים מעין אלה, דבר המבזבז כמויות עצומות של כספים.
- חופש הבחירה
אם אתלטים בוחרים להשתמש בממריצים בחיפוש אחר שיפור ביצועים, תנו להם לעשות כן. הם מזיקים רק לעצמם ויש לנהוג בהם כבמבוגרים, המסוגלים להחליט החלטות הגיוניות על בסיס המידע הרחב העומד לרשותם. גם אם בטווח הרחוק ייתכן והדבר ישליך על מצבם הבריאותי, אין הדבר שונה מעישון סיגריות, שתיית אלכוהול או אפילו אגרוף, שכולם נותרו חוקיים.
- פיקוח והגנה על הספורטאים
אם השימוש בממריצים יהפוך לחוקי, הוא יהיה מפוקח ע”י רופאים, שיהפכו אותו לבטוח יותר. כיום, אתלטים המשתמשים בממריצים לעתים קרובות משתמשים בכמות גדולה מזו לה הם זקוקים לשם שיפור ביצועיהם וכתוצאה מכך לוקחים סיכונים בריאותיים לא נחוצים, כל זאת בשל בורות ובשל הצורך של שמירת חשאיות. לגליזציה של שימוש בממריצים תגרום ליותר מידע להפוך לנגיש וכמו כן, פיקוח רפואי ימנע הרבה בעיות רפואיות שכיום משויכות לשימוש בממריצים משפרי ביצוע.