חשיבות הכנסת הרפואה המשלימה לתוכנית הלימודים האקדמית
מאמר מאת קרן אהרוני, מטפלת אלטרנטיבית שהוכן והוצג במסגרת קורס נאומים והעברת מסרים.
בשנים האחרונות צוברת הרפואה המשלימה תאוצה ומודעות רבה הביקוש לשירותים השונים גדל ומאידך גם ההיצע
על פי סקר שנערך לאחרונה במרכז הרפואי רבין עולה כי כשליש מהאוכלוסייה בישראל, נעזר בשירותי הרפואה המשלימה.
לצד הביקוש הרב נפתחות מדי יום מרפאות לרפואה משלימה בקרב קופות החולים ובתי החולים קופ”ח כללית מונה כיום 45 מרפאות בתחום הרפואה המשלימה, קו”פח מכבי 16 מרפאות,קופת חולים מאוחדת 18 מרפאות ועוד בנמצא מבחר עצום של קליניקות ומרפאות פרטיות מדובר ברפואה פעילה ומשגשגת
הכנסת הרפואה המשלימה לתכנית הלימודים האקדמית תתרום משמעותית ב-2 היבטים עיקריים:
- היא תיצור אינטגרציה בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה המשלימה
- תמסד את הרפואה המשלימה ותהווה גורם מקצועי ומוסמך להכשרת מטפלים
שילוב בין רפואה קונבנציונלית ומשלימה
בהיבט של האינטגרציה בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה המשלימה אקדים ואומר כי הרפואה המשלימה כשמה כן היא – משלימה את הרפואה הקונבנציונאלית ולא רפואה אלטרנטיבית או חילופית. מתפקידה של הרפואה המשלימה לעבוד בשיתוף פעולה עם הרפואה הקונבנציונלית ולהתבסס על ממצאיה המדעיים.
לכן נודעת חשיבות רבה לאינטגרציה בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה המשלימה, נדרשים:
בסיס, הבנה, שפה משותפת וממשק יעיל ומתמשך לטיפול נכון במטופלים
אציג לפניכם דוגמא קלאסית לנזקים הנגרמים מחוסר אינטגרציה בנושא: תגובות בין תרופתיות
מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת ‘פדיאטריקס’, מדווח על סכנה כתוצאה מהשימוש בתכשירים צמחיים – במקביל לתרופות קונבנציונליות.
בקרב ילדים חולי אסטמה מצאו החוקרים כי ש 61% מהילדים שהשתמשו בתכשירים צמחיים בצמח הנקרא אפדרה ונטלו במקביל תרופת ונטולין נחשפו לתגובה הבין תרופתית המסוכנת ביותר שגורמת לעלייה חדה בקצב הלב.
הכנסת הרפואה המשלימה לאקדמיה תיצור את הפלטפורמה הראשונה והכל כך נחוצה למפגש בין שני תחומי הרפואה הרופא הקונבנציונלי יכיר מקרוב את תחום הרפואה המשלימה את היתרונות והחסרונות שלו ומידת התאמתו לטיפול הקונבנציונלי .
והמטפל המשלים יוכשר להבין את הממצאים של הרפואה הקונבנציונלית את האבחנה המדויקת של הבעיה הרפואית ומכאן יוכל להתאים את מתווה הטיפול הנכון.
יצירת סטנדרט אחיד למטפלים
תרומה נוספת שתעניק האקדמיה היא במיסוד הרפואה המשלימה ויצירת מקור מקצועי ומוסמך להכשרת המטפלים כיום לימודי הרפואה המשלימה מתאפשרים בארץ בעשרות מוסדות, אין תכנית לימודית אחידה ומוגדרת ואין אפשרות לדעת איזה מוסד מספק הכשרה טובה ואיזה לא?
הבדלי היקפי השעות הנדרשים להסמכה בתחומים השונים מאוד בולטים לדוגמא על מנת לקבל הסמכת מטפל ברפואה סינית במכללה אחת היקף שעות הלימוד הנדרש הוא 4,702 ובמכללה אחרת 3,511 שעות לימוד כמו כן קיים שוני רב בדרישות קורסי החובה הנלמדים במכללות אלה וגם התארים וההסמכות אינם ברורים.
בנוסף פועלים כיום בישראל למעלה מ- 10,000 מטפלים עד היום, לא הוגדר בחוק מעמדם של העוסקים בריפוי משלים ולמעשה לא מתנהל אף רישום או פיקוח. כל אדם יכול להצטרף למסגרת לימודים בלתי מוכרת זו או אחרת, המתיימרת להכשירו כמרפא, ואף יכול אדם לקום בוקר אחד ולהכריז על עצמו כמרפא, ולהזמין את הציבור הרחב לקבל טיפול.
שוק הרפואה המשלימה פרוץ, ונשקפת סכנה מרמאים, מתחזים ושרלטנים הכנסת הרפואה המשלימה לאקדמיה תמסד את התחום הפרוץ, תיצור סטנדרטים גבוהים של לימוד ותהווה גורם מקצועי ומוסמך להסמכת מטפלים
לסיכום:
הכנסת הרפואה המשלימה לתוכנית הלימודית האקדמית תיצור את אינטגרציה בין שני תחומי הרפואה כך שרופא קונבנציונלי יבין את היתרונות והחסרונות שברפואה המשלימה והמטפל המשלים יוכשר להבין את ממצאי הרפואה הקונבנציונלית ובכך ימנעו סיכונים מיותרים בנוסף האקדמיה תמסד את תחום הרפואה המשלימה ותהווה גורם מפקח ומוסמך להכשרת מטפליםהדבר החשוב באמת כתוצאה מאימוץ ההמלצות האלו הוא נזכה אנו וילדינו לשירותי רפואה מתקדמים, מקצועיים ואיכותיים!!!