ראיון: נאום הנשיא
ראיון בתוכנית ‘המשחק המרכזי’ בערוץ הכנסת ושני טיפים שימושיים על הופעה בפני קהל שלא מסכים איתך.
לפני כמעט 60 שנה פתחו חיילי מג”ב באש על תושבים מכפאר-קאסם ליד ראש העין ורצחו 43 מהם, באירוע שהותיר פצע קשה במגזר הערבי.
בשבוע שעבר הגיע נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין לטכס הזיכרון השנתי בכפר קאסם ונשא שם נאום ראשון מסוגו לנשיא המדינה בכלל ולליכודניק בפרט. נאום שאלמלא התרחש במהלך האירועים הקשים בירושלים יכול היה לפתוח שער חדש ביחסי יהודים וערבים.
איך לגרום למי ששונא אותך להקשיב לך?
בראיון אני מסביר איך ריבלין מצליח לשאת נאום עם מסר חזק ובו זמני גם ליהודים (גם הערבים הם קורבנות אלימות. לא רק היהודים) וגם לערבים (אנחנו מגנים אלימות. מה איתכם?). עוד דבר שהוא עשה מאד יפה זה להציג דרישות סימטריות גם ליהודים (הערבים אזרחים וזה מספיק. אל תצפו מהם לציונות) וגם לערבים (זו מדינה יהודית. ואם תכבדו את זה יהיה לכם הרבה יותר טוב כאן)
לטכניקה הזו קוראים בשפה המקצועית ‘טריאנגולציה’ שזו מילה מתחום ההנדסה שמתייחסת למציאת נקודת ביניים שמאפשרת פרספקטיבה לשני הצדדים. זו טכניקה שנכנסה לז’רגון הפוליטי בזכות ביל קלינטון והופצה מאז לפוליטיקאים בכל העולם (טוני בלייר, לדוגמה היה אמן בתחום. גם אובמה) אבל משום מה פוליטיקאים בארץ לא ממש למדו אותה. וחבל, כי ריבלין הראה איך הטכניקה הזו גורמת לליכודניק כמוהו לקבל קולות גם ממרצ וגם ממפלגות ערביות.
לטיפים נוספים לפוליטיקאים וקמפיינים
איך למנף את המעמד שלך כדי להעביר מסר משכנע
ריבלין אמנם נשיא, אבל הוא נשיא ליכודניק. והמשמעות היא שכל מי שבוחן אותו זוכר שהוא מגיעה מעמדה ימנית קיצונית למדי, כזו לוקחת את הביטוי ‘ארץ ישראל השלמה’ באופן מילולי ומתנגדת לכל פינוי של התנחלות. ודווקא בגלל הימניות המובהקת שלו, ריבלין יודע שכל מסר שלו בנושא זכויות אדם הופך להיות חזק בהרבה מאשר היה מושמע מפיהם של שלי יחימוביץ או ניצן הורוביץ. וגם ההיפך נכון. ההתנגדות של יוסי ביילין להתנתקות היתה משכנעת בהרבה מזו של הימין הקצוני.
תָג:ניתוח הופעה, פוליטיקאים, קמפיין, ראיון