הסברה ישראלית בגוגל
בזמן המלחמה רוב פעולות ההסברה נעשות בתקשורת הבינלאומית וברשתות החברתיות – הרבה פחות מזה נעשה בגוגל. וזה למרות שרוב האנשים בעולם ניגשים דווקא לגוגל כאשר הם רוצים להבין משהו חדש שלא הכירו.
יש לכך סיבה: קידום בגוגל פועל לאט בהרבה מאשר ברשתות, וגם התוצאות שלו פחות מובטחות. אבל היום המצב שונה: יש סיכוי שהמלחמה הזו תימשך המון זמן – כך שלקידום במנועי חיפוש יהיה זמן להשפיע. בנוסף, בהמשך המלחמה המסרים של חמאס יבלטו יותר (כי יהיו להם יותר תמונות של ילדים מתים, והן יהיו יותר עדכניות) ולכן גוגל הוא מקום טוב לפרספקטיבה ואיזון.
במאמר הזה אני רוצה לתת לכם כמה רעיונות איך לקדם את המסר שלנו במנוע החיפוש הגדול והחשוב בעולם. אני אתחיל בטיפים הפרקטיים, ולאחר מכן אתן את התיאוריה למי שרוצה להבין לעומק.
1. מה צריך כדי לעזור לקידום בגוגל:
כל מי שיכול לכתוב תכנים באתרים קיימים, אבל במיוחד מי שמחזיק אתר משל עצמו או מנהל אתר של גוף אחר. והכי חזק זה מי שיש לו יכולת לכתוב או לנהל אתר של גוף אקדמי (סיומת כמו ac.il או .edu וכד’)
גם מי שברשתות החברתיות יכול לעזור – במיוחד בטוויטר ולנקדין (פחות בפייסבוק ואינסטגרם). טיפים בהמשך.
2. לינקים: כמה שיותר, וכמה שיותר איכותיים
לינקים הם המטבע שבו משלמים בתוצאות מנוע החיפוש של גוגל (הסבר בהמשך), ולכן אם תכניסו לינקים לאתרים פרו-ישראליים באתר שלכם או בפוסטים שתפרסמו ברשתות אתם מחזקים את אותם אתרים. אז אפילו אם יש לכם עסק למכירת רהיטים או אתם מנהלים מעבדה לגידול בננות בטכניון, חפשו סיבה לכתוב מאמר שאפשר לדחוף אליו לינק לאתרי חדשות ישראלים באנגלית (ואם יש לכם אתרים כאלו בשפות זרות אפילו יותר טוב!)
מי לקדם? אתרי חדשות ישראליים בשפות זרות.
רשימה חלקית: הג’רוסלם פוסט, YNET באנגלית, haaretz
יהיה טוב גם אם תקשרו למאמרים שאני כותב בנושאי הסברה כדי להבליט אותם למי שמחפש לעזור לנו.
למתקדמים: אם זה מסתדר וסבבה לכם מבחינת התוכן של המאמר תדאגו שהמילים של הלינק יהיו קשורות לחדשות (למשל במקום לעשות לינק שנקרא ‘לחץ כאן‘ עדיף לינק שנקרא ‘ישראל במלחמה‘. לא מסתדר? לא נורא. עדיין תשימו את הלינק.
3. תוכן: כמה שיותר, וכמה שיותר איכותי
תוכן הוא הדלק שעליו גוגל עובד, ולכן כדאי שהלינקים שלכם ייצאו מעמוד עם תוכן איכותי. נסו לדאוג שהמאמר שממנו אתם מוציאים את הלינק כול לפחות כמה מאות מילים, כתוב במשפטים מסודרים ובשפה תקנית (גוגל מספיק חכם להבין מתי מחרטטים אותו).
יש טונות של כללים לקידום איכותי בגוגל, ואתם מוזמנים לקרוא עליהם כאן, אבל כרגע פשוט תכתבו תוכן איכותי – ואז תוציאו ממנו לינקים.
טיפ למנהלים: עדיף להוציא מעמודים יחסית מרכזיים (אחרת ייקח לגוגל זמן למצוא אותם).
אפשר גם להוציא לינקים חדשים מעמודים ישנים
4. לינקים מרשתות חברתיות
זו ההשפעה הכי מהירה על גוגל – אבל היא יכולה לפגוע בקידום שלכם ברשת החברתית.
זה מהיר כי גוגל אוהב לעקוב אחרי מגמות ברשתות ולכן כאשר אתם משתפים ברשת החברתית פוסט מאתר שמקשר לאתר פרו ישראלי אתם משכנעים את גוגל שהאתר אמין והמאמר רלוונטי.
הבעיה? לינקים יוצאים עובדים יותר טוב בטוויטר ולינקדין. הסיבה היא שפייסבוק לא אוהבת לינקים יוצאים בפוסטים שלה, כי זה גורם לאנשים לצאת מפייסבוק. ולכן לינקים יוצאים פוגעים בפרופיל שלכם. מהסיבה הזו בפייסבוק ואינסטגרם עדיף לעשות קישור להאשטג (למשל #hamasisisis או #freepalestine)
טוויטר ולינקדין הרבה יותר נדיבות בהיבט הזה, ולכן לינקים שם הם רעיון מצויין.
5. ודבר אחרון: תבדקו שאין באתר שלכם קידום לאתרים פרו ערביים
גיליתי כאן באתר מאמרים ישנים שכתבתי בצוק-איתן שבהן הפניתי לאל-ג’זירה. הסרתי את הלינק ושמתי במקומו צילום מסך של המאמר באל-ג’זירה שהפניתי אליו.
תבדקו באתר שלכם שאין לינקים לאתרי חדשות ערביים, או לגופים ממשלתיים שהם אנטי-ישראליים.
כמה מילים של תיאוריה: איך קידום בגוגל עובד
כמובן שישנם ספרים שלמים בנושא. אבל הנה ההסבר בקצרה:
גוגל מדרג את התוצאות של החיפושים שלכם לפי כמה מדדים, שהעיקרי מביניהם זה כמה האתר שלכם סמכותי. גוגל מחליט איזה אתר סמכותי באמצעות ספירת לינקים נכנסים. אם תכניסו באתר שלכם לינק לעמוד הזה (שכאמור כדאי שתעשו כי זה יעזור להפיץ את המסר הזה!) אז גוגל יתייחס לכך כהצבע אמון באתר שלי.
חשוב להבין שלא כל הלינקים הנכנסים נולדו שווים. אם הלינק מגיע מאתר שהוא סמכותי בעצמו, אז הוא הרבה יותר חשוב. לדוגמה, אם אתם מפנים לכאן לינק מבלוג שפתחתם עכשיו ויש בו שני מאמרים זה תרומה קטנה. ואם הניו-יורק טיימס או אוניברסיטת אוקספורד ייכתוב עלי זו תהיה תרומה גדולה. גוגל גם בודק את איכות הטקסט המפנה.
יש עוד המון להסביר, אבל את זה אני אעשה אחרי המלחמה.